veelgestelde vragen

Alles en meer over Ancker. Heb je nog vragen over het project Ancker in Almere Hortus? Kijk hieronder voor de antwoorden.

Ancker

Hoe ziet een waterwoning eruit?

Hoe jouw waterwoning eruit ziet bepaal je grotendeels zelf. Je kunt kiezen uit meerdere vooraf ontworpen waterwoningen in verschillende soorten en maten. Voor de afbouw aan binnen- en buitenzijde is er veel ruimte voor jouw eigen wensen.

Hoe werkt de financiering van een drijvende waterwoning?

De financiering van een drijvende waterwoning werkt anders dan de financiering van een grondgebonden woning. Voor de aankoop van een waterwoning is het mogelijk een hypotheek te verkrijgen via de Rabobank en Triodos bank. Anders dan bij een grondgebonden woning kun je maximaal 90% van de waarde financieren. Het is dus belangrijk dat je voldoende eigen geld hebt. Laat je vooraf goed adviseren over de mogelijkheden.

 

Kan ik een plezierbootje aanleggen bij mijn waterwoning?

Je kunt een plezierbootje aanleggen bij je waterwoning. Op alle waterkavels is hiervoor ruimte gereserveerd. Het Weerwater is met de boot via verschillende routes te bereiken.

Kan ik zwemmen in het weerwater?

Je kunt zwemmen in het Weerwater. Er zijn meerdere strandjes aanwezig en een waterskibaan. Voor de actuele zwemwaterkwaliteit check altijd de website van de omgevingsdienst Flevoland www.ofgv.nl 

Wat is de Floriade Expo 2022?

De Floriade Expo 2022 is een initiatief van de Floriade BV., gemeente Almere en de Ondernemers Vereniging Almere Centrum. In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. Met workshops, lezingen en demonstratie in de thema’s Groen, Voeding, Mobiliteit, Energie en Gezondheid worden de bezoekers meegenomen naar de groene stad van de toekomst. Het Floriade Festival vindt plaats van 14 april tot en met 14 oktober 2022. Voor meer informatie kijk op www.floriade.com

Hoe komt de stadswijk Hortus eruit te zien na de Floriade Expo?

Hortus is een autoluwe stadswijk aan het Weerwater, waar energie wordt opgewekt en circulariteit en innovatie centraal staan. Hortus is de groene verrijking van Almere. Een prachtig voorbeeld voor steden in de hele wereld. Hortus wordt een wijk met verschillende woonsferen met uitbundig groen en wijds water. Een genot om in te mogen wonen. Kijk voor meer informatie op www.hortus.nl

Zijn de steigers drijvend of verankerd?

De steigers zelf drijven, maar zijn wel verankerd aan palen.

Zijn de steigers privé eigendom van de bewoners?

Ja de steigers zijn eigendom van de bewoners. Dit zal geregeld worden middels een Vereniging van Eigenaren (VVE).

Zijn de steigers openbaar toegankelijk?

De steigers zijn openbaar toegankelijk, maar wel in eigendom van de bewoners.

Blijft de waterskibaan bij het naastgelegen View?

Ja, de waterskibaan blijft op deze locatie. Het is ons niet bekend dat deze weg gaat.

Blijft de elektriciteitsmast in het Weerwater op deze locatie?

Ja, de elektriciteitsmast in het Weerwater blijft staan. 

Waar kunnen bewoners parkeren?

Er zijn 2 parkeerplaatsen aan de wal, daar kan elke bewoner 1 auto parkeren. Een 2e auto of bezoek kan in de alleezone parkeren.