Ancker

van ‘A’anleggen tot ‘Z’o intrekken, alles over Ancker op een rij. Langs de uitgestrekte oevers van het Weerwater in Almere vind je Hortus Ancker. Hier zijn straks 40 drijvende watervilla's beschikbaar voor ultiem vrij woongenot. In de zomer van 2021 start de verkoop van de eerste drijvende waterwoningen.

ga voor Ancker

Ruisend riet. Kabbelend water. Een waanzinnig uitzicht. Dag in dag uit. Iets voor jou? Vind jouw waterwoning. Jouw ancker. Jouw thuis aan het water.

ga voor Ancker

40 waterwoningen

In Hortus Ancker komen in totaal 40 waterwoningen. Hier kun je ultiem genieten van de echte waterbeleving

omgeven door natuur

Ruisend riet. Kabbelend water. Een waanzinnig uitzicht. In Ancker wordt je omgeven door groen en water. Het aan de ene kant het Weerwater en aan de andere kant het groene arboretum van Hortus

prachtige steigers

Alle waterwoningen komen te liggen aan brede steigers die alleen toegankelijk zijn voor de bewoners van Ancker. Ook komen er plekken waar je kunt ontspannen en van het uitzicht geniet of een hengeltje uit kunt gooien

positie Hortus Ancker

De brede steigers van Hortus Ancker liggen in een zigzag vorm gepositioneerd in het Weerwater. Door deze vorm kunnen alle watervilla’s genieten van fijn uitzicht en optimale zonligging. Deze situatieschets geeft je een indruk van de invulling van het woongebied Hortus na de Floriade Expo.

positie Hortus Ancker

Ancker groeit in fases

01

Informatiebijeenkomsten Ancker fase 1

Maart 2021

Alle geïnteresseerden worden uitgenodigd voor de eerste informatiebijeenkomsten van Ancker. De voorlopige ontwerpen van de waterwoningen en de concept waterkavelpaspoorten zijn dan beschikbaar.
02

Start verkoop Ancker fase 1

Zomer 2021

Start verkoop van de eerste waterwoningen Ancker fase 1. Het definitieve ontwerp van de waterwoningen, de definitieve waterkavelpaspoorten en verkoopdocumentatie zijn dan beschikbaar.
03

Start bouw en oplevering Ancker fase 1

Vierde kwartaal 2021 - tweede kwartaal 2022

Vanaf het derde kwartaal 2021 kan de bouw van de waterwoningen starten. Deze woningen kunnen in het eerste kwartaal van 2022 worden opgeleverd en bewoond. Bij een latere start van de bouw zal de oplevering na de Floriade Expo plaatsvinden.
04

Floriade Expo 2022

April tot oktober 2022

Van april 2022 tot oktober 2022 vindt de Floriade Expo 2022 plaats. De eigenaren van een opgeleverde waterwoning kunnen tijdens de Expo op het festivalterrein wonen.
05

Start verkoop Ancker fase 2

Tweede kwartaal 2022

De verkoop van de waterwoningen fase 2 gaat starten.
06Imgpeoplefullwidth

enthousiast en als eerste het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan